中学英语资源网 黎明英语网旗下网站
网站首页 | 教育视点 | 英语新闻 | 书面表达 | 站长介绍 | 个人照片 | 报考向导 | 英语试卷 | 英语语法 | 给我留言
网站公告
欢迎光临中学英语资源网站

中学英语资源网--努力为师生免费提供英语试卷等英语资源。

欢迎您的光临!

本站

2008年918

最新靓照
·新图片
·新图片
·新图片
·新图片
·新图片
友情链接
中学英语教与学
英语备课网
黎明De教育博客
乐在其中
张秦睿作文网
秦艳丽的个人主页
黎明教育论坛
我的E盘
黎明英语网
  当前位置:首页 > 英语试卷
雅礼中学09届高三英语第一次月考试卷
更新时间:2008/9/29 21:07:42    浏览次数:797

第一部分 听力 (共三节,满分30分)   
第二部分 英语知识运用 (共两节,满分45分)
第一节单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
    从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。
21. —It is ten years since my aunt worked here•
   —__________?
   A. Has she worked here happily             B. How long will she still work here
   C. Where does she work now               D. Does she want to make a change now
22. It was not until then that I came to know knowledge ________ from practice.
   A. came          B. comes         C. would come         D. has come
23. He desires to be _______ is referred to as a hacker—he likes to show off on the Internet and attack websites.     
A. what         B. who          C. that          D. whoever
24. Only a few workers are lucky enough to have got out, the rest still _______ in the flooded coal mine.
   A. to be caught       B. have been caught      C. are caught         D. caught
25. Almost no part of his life is free from music, ________ taking a shower.
   A. besides        B. except         C. while        D. including
26. It was that caused him to serve dinner later than.usual.
   A. we coming 1ate                 B. because of our coming late
   C. because we came late             D. that we came late
27. _________ we went to see him, he _________ his research work.
   A. The last time; devoted to            B. Whenever; was busy to do
   C. For the first time; was lost in         D. each time; was deep in
28. If you talk to these senior students, you'll find that they have greater knowledge than commonly _____.
   A. supposing         B. supposed         C. to suppose        D. suppose
29. —How did the plan strike you?
   —It _______ so we cannot think too highly of it.
A. all depends       B. makes no sense      C. is so practical      D. is just so-so
30. I am only a child,yet I know that _________ all the money spent on war was spent ending poverty
   and finding environmental answers, ________ wonderful a place this would be.
A. 不填; how       B. if; what      C. whether; how         D. if; how
31. When _________help, one often says "Thank you." or“It's very kind of you."
   A. offering       B. to offer        C. to be offered        D. offered
32. I think you’ve got to the point __________ a change is needed, otherwise you will fail.
   A. when           B. which         C. where      D. there
33. —Can I help you?
—Well, I'd like to buy a gift for mom's birthday, ________ at a proper price but of great use.
A. one          B. that         C. the one         D. which
34. No one had told me about __________ a basketball match the following day.
A. there be       B. there being        C. there would be    D. there was
35. ________, he is not yet ready to turn professional.
   A. Gifted though is he                B. Gifted as is he     
   C. Gifted as he is                    D. Though is he gifted
第二节 完形填空 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)
    阅读下面短文,掌握其大意,然后从36—55各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选
项。
Music comes in many forms; most countries have a style of their own.   36   the turn of the  century when jazz was born America had no prominent   37   of its own.No one knows exactly when jazz was   38  , or by whom. But it began to be   39   in the early 1900s. Jazz is America's  contribution to   40   music. In contrast to classical music, which   41   formal European traditions, jazz is spontaneous and free-form. It bubbles with energy,   42   the moods, interests, and emotions of the people. In the 1920s jazz   43   like America, and   44   it does today. The   45   of this music are as interesting as the music   46  . American Negroes, or blacks, as they are called today, were the jazz
  47  . They were brought to Southern States   48   slaves. They were sold to plantation owners and forced to work long   49  . When a Negro died, his friends and relatives   50   a procession to carry the body to the cemetery. In New Orleans, a band often accompanied the   51  . On the way to the cemetery the band played slow, solemn music suited to the occasion.   52   on the way home the mood changed. Spirits lifted. Death had removed one of their   53  , but the living were glad to be alive. The band played   54   music, improvising(即兴表演)on both the harmony and the melody of the tunes   55
at the funeral. This music made everyone want to dance. It was an early form of jazz.
36. A. By B. At     C. In D. On
37. A. music B. song C. melody D. style
38. A. discovered B. acted C. invented D. designed
39. A. noticed B. found C. listened D. heard
40. A. classical  B. sacred C. popular D. 1ight
41. A. forms B. follows C. approaches D. introduces
42. A. expressing B. explaining C. exposing D. illustrating
43. A. appeared  B. felt  C. seemed D. sounded
44. A. as B. so C. either  D. neither
45. A. origins  B. originals  C. discoveries D. resources
46. A. concerned  B. itself  C. available  D. oneself
47. A. players  B. followers  C. fans  D. pioneers
48. A. for  B. as C. with  D. by
49. A. months  B. weeks  C. hours D. times
50. A. demonstrated  B. composed  C. hosted D. formed
51. A. demonstration  B. procession  C. body D. march
52. A. Even  B. Therefore  C. Furthermore D. But
53. A. number  B. members  C. body  D. relations
54. A. sad  B. solemn  C. happy D. funeral
55. A. whistled  B. sung  C. presented D. showed
第三部分 阅读理解 (共两节,满分40分)    -
第一节 选择题 (共17小题,每小题2分,满分34分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
   Do you blank out,freeze up or feel so nervous in exams that you have trouble writing answers to questions that you knew just the night before? If so, you likely have a case of test anxiety. But, don’t panic. By recognizing the problem, you are taking the first step towards overcoming it.
   Believe it or not,a touch of nervousness can sharpen your mind,allowing you to perform more quickly. This is because under stress, the body gives off the hormone adrenaline(肾上腺素), which prepares it for something important that will happen. However, too much anxiety can result in sleeplessness, loss of appetite before tests, and poor performance. Some people might feel shaky, hot or even sick.    
   If you worry a lot or are a perfectionist, you are more likely to have trouble with test anxiety. Those who have prepared poorly for a test or have had negative experiences taking tests may also experience test anxiety.
   When you feel a storm of anxiety coming on,stop what you're doing and make your mind a blank. If possible, actually tell yourself to "STOP!". This will get your mind off the stress. Then think of being at a place of comfort and let your body relax. As you continue the test, find questions you know the answers to and answer them first. This will help restore your confidence. Talk to yourself using positive language. Make it a habit to replace each negative thought with a logical reason. For example, "I've studied hard and I know the material, so I'm ready to do the best I can." Another thing you can do is to learn to accept mistakes. In fact, they can be valuable learning opportunities.
  Last but not least,start test preparation early—three to five days ahead of the quiz or test. After all, good study habits and skills—for example, time management and note-taking—will give you the feeling that you are in control.
56. According to the text,what should you do first with nervousness in the examination?
    A. Identifying what problems you have.     B. Stop worrying about the exams. 
    C. Getting your mind off the stress.         D. Learning to accept mistakes and failure.
57. Which of the following is NOT the way mentioned in the passage to beat nerves?
    A. Stop what you are doing and try to relax.
    B. Talk to your teacher or friends.
    C. Make a full test preparation early.
    D. Learn to accept mistakes.
58. From the text,we know it is NOT true that
    A. test anxiety does no good to students
    B. moderate test anxiety might be helpful to some students
    C. some students can't sleep well before the test in consequence of anxiety
    D. some students failed in the test because of test anxiety
59. What is probably the best title of this article?
   A. Conquering anxiety and fear in your studying
   B. On coping with stress in an examination
   C. Anxiety—negative effects on your performance in exams
   D.How to deal with problems in a test
60. According to the passage,we can infer that _________.
A. good study habits and skills can help you with test anxiety
B. all perfectionists have trouble with test anxiety
   C. making your mind a blank helps kicking off test anxiety
   D. by recognizing the problem,one is taking the first step towards overcoming it
B
Far from the land of Antarctica(南极洲), a huge shelf of ice meets the ocean. At the underside of the shelf there lives a small fish, the Antarctic cod.
  For forty years scientists have been curious about that fish.How does it live where most fish would freeze to death? It must have some secret. The Antarctic is not a comfortable place to work and research has been slow. Now it seems we have an answer.
  Research was begun by cutting holes in the ice and catching the fish. Scientists studied the fish’s blood and measured its freezing point.     
    The fish were taken from seawater that had a temperature of -1.88℃ and many tiny pieces of ice floating in it. The blood of the fish did not begin to freeze until its temperature was lowered to -2.05℃.That small difference is enough for the fish to live at the freezing temperature of the ice-salt mixture.     
    The scientists' next research job was clear: Find out what in the fish's blood kept it from freezing. Their search led to spine really strange thing made up of a protein(蛋白质) never before seen in the blood of a fish. When it was removed, the blood froze at seawater temperature. When it was put back, the blood again had its antifreeze quality and a lowered freezing point.
    Study showed that it is an unusual kind of protein. It has many small sugar molecules(分子) held in special positions within each big protein molecule. Because of its sugar content, it is called a glycoprotein. So it has come to be called the antifreeze fish glycoprotein, or AFGP.
61. What is the text mainly about?
    A. The terrible conditions in the Antarctic.
    B. A special fish living in freezing waters.
    C. The ice shelf around Antarctica.
    D. Protection of the Antarctic cod.
62. Why can the Antarctic cod live at the freezing temperature?
    A. The seawater has a temperature of -1. 88℃.
    B. It loves to live in the ice-salt mixture.
    C. A special protein keeps it from freezing.
    D. Its blood has a temperature lower than -2. 05℃.
63. What does the undefined word “'it” in Paragraph 5 refer to ________.
    A. A type of ice-salt mixture.        B. A. newly found protein.
    C. Fish blood.                    D. Sugar molecule.
64. What does“glyco-”in the underlined word“glycoprotein”in the last paragraph mean?
    A. sugar        B. ice    C. blood     D. molecule
C
Key Factors of Success
Is there a “success personality”? Some winning combination of qualities that leads almost naturally to achievement? If so, exactly what is that secret success formula(公式), and can anyone develop it?
At the Gallup Organization we recently focused in depth on success, examining the attitudes of 1, 500 successful people selected casually from Who’s Who in America. Our research finds out a number of qualities that occur regularly among top achievers. Here is one of the most important, that is, common sense.
   Common sense is the most outstanding quality possessed by our respondents(回答者). 79% award themselves a top score in this quality. And 6 1%say that common sense was very important in contributing to their success.
   To most, common sense means the ability to present sound,practical judgments on everyday affairs. To do this, one has to sweep aside extra ideas and get right to the core(核心) of what matters. A Texas oil and gas businessman puts it this way, “The key ability for success is simplifying. In meeting arrangement and industrial management, reducing a complex problem to the simplest term is highly important.”
   Is common sense a quality a person is born with, or can you do something to increase it? The oil man’s answer is that common sense can definitely be developed. He attributes his to learning how to debate in school. Another way to increase your store of common sense is to observe it in others, learning from their and your own mistakes.
    Besides common sense, there arc many other factors that influence success knowing your field, self-reliance, intelligence, the ability to get things done, leadership, creativity, relationships with others, and of course, luck. But common sense stands out. If you develop these qualities, you'll succeed. And you might even find yourself listed in Who's Who someday.
65. It can be learned that common sense ________.
    A. is something that common people like best
    B. is a popular quality a person is born with
    C. is something that enables one to form correct opinions
    D. is a quality that is possessed by common people
66. According to the passage,when trying to solve a problem, we had better ________.
    A. get experience through practice    
    B. pay attention to the most important part of it
    C. keep on learning as much as possible
    D. rely on ourselves as well as luck    
67. The passage is mainly concerned with
    A. organizational ability and good working habits
    B. the way to gain big profits and achieve fame and success
    C. knowledge and interest which are primary to success
    D. what successful people have in common
68. According to the oil businessman, how can a person develop his/her common sense?
    A. Become a businessman
    B. Learn how to debate and learn from mistakes
    C. Become famous
    D. Simplify things    
D
   The Leaning Tower of Pisa no longer leans quite so much after a 20 million project to save it was hailed a complete success yesterday. The tower, which was on the verge of collapse, has been straightened by 18 inches returning it to its 1838 position.
   The tower, which has been leaning almost since building work first began in 1173, was closed to the public in 1990 because of safety fears. The 183-foot tower was nearly 15 feet off vertical(垂直)and its structure was found to have been weakened by centuries of strain.
   The last attempt at straightening the tower was carried out under orders from Benito Mussolini, who wanted it to be perfectly vertical.
   Concrete was poured into the foundations, but the result was that the tower sank further into the soil.
    The straightening work involved the extraction of around 70 tons of earth from the northern side of the tower, causing it to sink on that side. Before the digging started, the tower was anchored with steel cables and 600 tons of lead weights.
  However, halfway through the project, concerns at the ugliness of the weights led to their removal and the tower lurched (倾斜)dramatically. "In one night, the tower moved more than it had averaged in an entire year." said Prof. Burland. The weights were hastily reattached.
   The tower's stonework has also been restored and tourists can clearly see the difference between its Jevels of limestone and marble.
    "If we had not stepped in,the tower would have collapsed between 2030 and 2040,"said Salvatore Settis, the president of the rescue committee, "This is crucial for the tower's stability and it was a totally Italian success.”
   The Italian government stepped in after a tower collapsed in Pavia in 1989,killing four people.
69. What is the passage mainly about?
   A. The Italian government always steps in when towers are to collapse.
   B. Leaning Tower of Pisa no longer leans.
   C. How straightening work for Pisa Tower went on.
   D. Leaning Tower of Pisa is saved from collapse.
70. Why were people not allowed to watch the tower in 1990?
   A. It was destroyed                     B. It was moved 
   C. It was in danger and also dangerous      D. Every tower in Italy was closed then  
71. According to the passage,we may infer that the tower lean to the ________ side of its foundation.    
A. east    B. west      C. north      D. south
72. Which of the following statements is right?
   A. 20 million projects straightened the tower vertical.
   B. The tower has been straightened where it was in 1838.
   C. Concrete poured into the foundations worked in straightening work.
   D. The tower may collapse between 2030 and 2040.
第二节 简答题 (共3小题;每小题2分,满分6分)
第四部分 书面表达 (共两节,满分35分)
第二节 写作 (满分25分)
    在你的人生中,肯定有过无数次笑和哭的经历。请在其中选取一件最让你难以忘怀的事件,以
The moment I cried或The moment I laughed为题,写一篇夹叙夹议的记叙文。要求如下:
    1.是一个完整的事件,有故事的开头、高潮和结尾。
    2.内容积极向上,语意连贯,衔接自然。
    3.文中不出现真实的人名和学校名。   
    4.词数:120左右。
参考答案
一 听力
1—5 ACBAC   6—10 BACAA   11—15 BBABC   16—17 BC
18. Competition Schedule Changes
19. Rowing
20. Aug. 16
二 英语知识运用
21—35 CBADD, DDBCD, DCABC
36—55 BDCDC, BADAA, BDBCD, BDDCC
三 阅读理解
56—60 DBABA, 61—64 BCBA, 65—68 CBDB, 69—72 DCDB
73. Righteous.
75. It has both economic and social benefits/ advantages. / It increases wages and decreases birth rate.
74. It's not economic/ It's not economically advantageous.
四 书面表达
II. 写作: One possible version:
The moment I cried
   Just as I had forced my deskmate to participate the high—jump in Guang Ming Sports Meet,I was forced to race in Men's 3000m.Then I knew what was called“possibility”.
   I, a boy with a weight of 180 jin, rushed off the start line. The first two circles passed, not easily. Sweat dropping down from my face and back, I stopped to walk. My friends came. Li Ming handed me a bottle of water. Lin Tao, who was as fat as me, stepped by my side. Some girls were shouting ‘Come on’ to me, stimulating my running steps.Even my deskmate took my hand and supported me to gain my balance.I couldn’t remember how the rest of minutes went away. On the steps across the finishing line, I collapsed on the ground.
   Amid the cheers of teachers and classmates. I cried at that moment, understanding people in life who make it possible for those big difficulties.

答案详解:
21.【解析】C. 考查since时间从句谓语动词的用法。
22.【解析】B. 表客观真理及客观事实均用一般现在时态。.
23.【解析】A . what引导表语从句,在从句中作主语,表“怎样的人”。
24.【解析】D. 考查独立主格结构,A答案将要发生,B答案已经发生。
25.【解析】D. 根据句意只能用including,其他语意不通。
26.【解析】D. 强调句式的考查,强调主语从句。
27.【解析】D. each time引导状语从句,be deep in… 表“忙于……”或“集中精力于……”,其他均有问题。
28.【解析】B. 根据语意,这里要用被动。
29.【解析】C. 回答中cannot…too…决定了只能选C。
30.【解析】D. 第一空表“如果”,只能用if,第二空考查how + adj. + a/an+ n. 结构.
31.【解析】D. 考查非谓语动词作状语,这里要用被动形式。
32.【解析】C. 考查定语从句的运用,where代指point,在从句中作状语。
33.【解析】A . one作同位语。
34.【解析】B. 介词后面接doing,作宾语。
35.【解析】C. 考查as引导的让步状语从句要倒装。
36【解析】B. 这里at the turn of the century表示的是“在本世纪初”这一具体时间,只有at可以用在这里。
37【解析】D. 根据上文所说的大多数国家都有自己的音乐风格(style),而美国却没有自己突出的,   也应该是风格,故选style。  
38【解析】C. 本句意为没有人知道爵士乐是什么时候发明的,由谁发明的。discover意为“发现”,act意为“行动,扮演”,invent意为“发明”,design意为“设计”。故选invent。
39【解析】D. 这里是说爵士乐被听到,所以用heard。listen的意思是“听”’,而且句末须接介词to,A,B两项意思不符。
40【解析】C.  popular music是指“流行音乐”,与classical music(古典音乐)相对。爵士乐(jazz)是流行音乐的一种,故选popular。
41【解析】B. 此句意为古典音乐遵循正规的欧洲传统。form意为“形成”,follow意为“遵循”,approach.意为“接近,靠近”,introduce意为“引进,介绍”。。
42【解析】A. express意为“表达”,与后面的宾语moods(情绪)、interests(~趣)、以及emotions(感情)相搭配。explain意为“解释,说明”,expose意为“揭露,使暴露”,illustrate意为“阐明”。
43【解析】D. 本句意为“在20世纪20年代,爵士乐听起来像是美国风格”。只有sound有“听起来”的意思。其他三个词都无此意。
44【解析】A. 本句意为“就像爵士乐今天的样子”,as意为“正如,就像”,后面接一个句子。
45【解析】A.  origin意为“起源,起始”,original意为“原作,原物?,discovery意为“发现”,resource意为“资源”。此处句意为“爵士乐的起源”。故选A。    
46【解析】B. 本句意为“音乐的起源和音乐本身一样有趣”。故此处应选择反身代词itself。
47【解析】D. 本句意为“美国的黑人是爵士乐的先锋”。player意为“演奏者”,follower意为“追随者”,fan意为“(爵士乐)迷”,pioneer意为“先锋,开拓者”。
48【解析】B. 本句意为“他们被作为奴隶带到南部各州”。只有as,意为“作为”,介词,符合此意。
49【解析】C. 本句意为“黑奴们被卖给南方种植园主们而且被迫在地里长时间地劳动”。long一般不与months和weeks搭配;hours指工作时间;times指次数或倍数,当一段时间讲时是不可数名词,故只可选hours。   
50【解析】D. demonstrate意为“论证,说明,示威”,compose后接介词of,意为"组成",host意为“款待,作乐”,form与procession 搭配,意为“形成队列”。故选D。
51【解析】B. 上句提到形成队列,本句意为这样的队列经常伴随有一支乐队,故选上文提到的procession.
52【解析】D. 上句说:在去墓地的路上,乐队演奏缓慢的、庄重的音乐以便和悲痛的场合相配合。而本句说:在回来的路上,情绪变化了。所以这两句之间应该是转折的关系。因此选择but。
53【解析】D. 本旬意为“死神夺去了他们的一个亲人,但活着的人高兴他们还活着”。relations意为“亲戚”。故选D。
54【解析】C. 这里选择happy,以便和上句中提到的slow和solemn相对应。
55【解析】C.  whistle意为“吹口哨”,sing意为“唱”,present意为“表演",show意为“展示”,只有present才能和improvising相搭配。   
56【解析】D. 细节理解题。根据文章第一段最后一句可知。
57【解析】B. 细节理解题。第四,五段整体谈怎样战胜考前焦虑,A,c,D选项内容可在文中找到。未谈及B.  
58【解析】A. 细节理解题。由第二段第一,二句可知。
59【解析】B. 主旨大意题。本文主要论述考试焦虑。故选B。
60【解析】A. 推理判断题。由最后一段最后一句可知。
61【解析】B. 主旨大意题。因本文介绍的就是生活在冰水中的一种鱼。
62【解析】C. 细节理解题。见倒数第二段。
63【解析】B. 细节理解题(代词指代)。见倒数第二段可知指上文由蛋白质组成的东西。
64【解析】A. 猜测词义题。见最后一段Because of its sugar contents,…由于糖含量,……可知是糖。
65【解析】C. 细节理解题。由第四段第1,2句可知。
66【解析】B. 细节理解题。由第四段第2、3句可知。
67【解析】D. 主旨大意题。综观全文,尤其由文章标题及第一段可推理得知。
68【解析】B. 推理判断题。由第五段第3、4句可知。
69【解析】D. 考查主旨大意。文中仅举两例濒危塔的获救情况,施救主体亦未明确是政府。A不符合要求。斜塔现在还是斜的,不选B。C项仅为3--7段内容,不是文章主旨。D译为:比萨斜塔拯救工程完成。    
70【解析】C. 本题为细节题。文中第二段有一句“…was closed to the public in 1990 because of safety
fears.”即担心其安全性,故选C。
71【解析】D. 本题为推理判断题。文章中说“The straightening work involved the extraction of about 70
tons of earth from the northern side of tower,causing it to sink on that side.”译:扶正工作包括从北侧塔基下取出约70吨的土方,从而使该侧塔身下沉,既然施工者要使塔向北边下沉,可见塔本身是向南倾斜的。
72【解析】B. 在第一段末句,我们可以找到答案B(回归到了1838年时的位置)。A错,此项工程并未“扶得笔直”。C错,第四段说人们将混凝土灌入塔基,却造成了斜塔的进一步下陷。
73. Righteous.
【解析】第二段末讲到“女性的处境陷入了恶性循环”,vicious的语义范围我们从第二段的内容可大致推测出(fail to invest;do not expect;only to marry into somebody else’s family;less valuable等)。第三段末讲到“therefore transformed into…”重点关注therefore和transform,可见righteous的语义范围与vicious含义相反,righteous的含义需观察第三段中的一些词语和句子(has greater earning abilities.an entirely different set of choice;have fewer but healthier children,…)。
74. It's not economic/ It's not economically advantageous.
【解析】文章第二段的内容表明:低收入国家的父母认为对女孩子的教育“得不偿失”,因为女孩子不过是“嫁入别人家生儿育女”。(学生回答此题只要理解了文意,表达无误,字数合乎要求均给分)
75. It has both economic and social benefits/ advantages. / It increases wages and decreases birth rate.
【解析】从第三段我们发现“女孩教育”能够带来“社会效益”;但第四段马上又谈到了“女孩教育”能带来“经济效益”。(学生回答此题时,只要答出一个要点,均给满分。)

76. 本题考查考生概括文章主旨大意的能力。通过通读全文,在正确把握文章段落之间的关系及内
    容的基础上,可以发现全文都在围绕laughter展开描述和说明。    
77. 本题考查考生对句子的理解及综合表达能力。从文q-第二自然段的2、3、4句话都在说明
    laughter是一系列的肌肉运动。结合“It's a massage inside the body?”这句话,可以总结出本题
    的答案。
78. 本题考查考生对相关细节的检索能力。答案可以从第二自然段第2句话检索而得。
79. 本题考查考生检索信息、归纳信息的能力。文中第二段指出:“These movements also cause the
    heart to beat faster and increase the flow of blood to the brain.”这里需要注意的是,由于肌肉的
    运动,导致了心跳加快,血液循环也加速。所以,可以总结为“加速了大脑和心脏的血液循环”。
80. 本题考查考生对信息的总结归纳能力。文中说到“The results are a feeling of pleasure and well-
    being”,从这句话可知这种结果也就是笑运动的产物。
81. 本题考查考生对信息再加工与表达的能力。文中第三自然段的主旨大意为“笑”可以支持我们抵
    御疾病的身体防御系统,可以帮助产生抗体来抵御感染和疾病。所以说,“笑”可以提高我们抵御疾病的能力。
82. 本题考查考生对文章结构和段落关系的理解能力。整个文章从两方面来给“笑”下了定义:一是
    一种Physiological expression(生理表达);二是一种Psychological expression(心理表达)。
83. 本题考查考生相关细节的信息检索能力。文章中第四自然段指出,有些心理学家认为,“笑”是一种向他人表明自己不担心、不害怕的表现。
84. 本题考查考生相关细节的信息检索能力。文中第五自然段解释了有的人紧张和害怕时也笑的原  因,那是因为他们在控制自己的情绪表现。此段后半部分还用了个学生在考试前笑的原因分析实例,来说明笑能帮助人们面对困难,处理问题。
85. 本题考查考生整理和分析信息的能力。文章最后一段指出,如果我们在害怕的时候笑,我们便能从麻烦中解脱出来;如果我们能很好的自我控制,那么我们便能经常地笑,享受我们的人生。这是一个良性的循环过程。



最新文章
·段落展开九法 [1/26]
·2011届高考图画类写作指导. [1/26]
·如何战胜恐惧,成功建立自信. [9/7]
·美国新任总统Obama的就职演. [8/17]
·09高考英语写作热点题目预. [5/3]
·Answer the following que. [1/14]
·Dave钓鱼 [1/10]
·如何用英语去夸奖人 [12/31]
·Top 10 Chinese athletes . [12/31]
·2008年新华社十大新闻 [12/31]
00031960
关于我们 网站简介 法律声明 网站留言 诚邀合作 联系我们

版权所有(c) 2008-2015 中学英语教与学

主办单位:河南省荥阳市高级中学外语组

电话: 0371-64623141

E-mail: hnzzdawn@sina.com

QQ: 63446218


本站由<无忧建站网>提供技术支持